-

2010-09-11
00:28:20

Steningen av Soraya M

Ni har kanske hört talas om filmen "The stoning of Soraya M" som är baserad på en sann historia om Soraya, en 4barnsmamma och fru i dagens Iran. Hon påstås vara otrogen mot sin man, och genom en enkel "rättegång" - endast bestående av män, får hon en dödsdom. Om man, som kvinna, är otrogen (det finns inget som heter otrohet som man i Iran), betyder det en döden genom stening. Hon stenas till döds, oskydigt dömd, utan att få en möjlighet att berätta sin historia eller bli trodd på.
Sorayas moster får tag i journalist från Paris om kör förbi byn där det precis hänt, och han spelar in hennes berättelse till världen.

Filmen uppmärksammade stening i Iran, och myndigheter från tex EU har börjat ingripa. Dock fortsätter det i andra länder.

Detta är sådant som aldrig får hända. Aldrigaldrigaldrigaldrig. Man måste ha rätt till en röst, som människa, som individ. Det  äcklar mig hur världen ser ut och människns syn på männskligheten äcklar mig. Roller på grund av kön, pengar, och var man kommer ifrån äcklar mig. Det äcklar mig.

Var tog mänskligheten vägen?
jag har inte längre någon respekt för människan. Vi är lika jävla äckliga allihop när det kommer till tillräckligt mycket pengar eller tillräckligt nära ens eget skinn. Det äcklar mig. Fyfan.

Filmen måste dock ses. För mänskligheten. Eller vad det nu är.